Svensk Fastighetsmäklare i Torrevieja, Costa Blanca, Spanien

Bra att tänka på!
Bra att tänka på inför ett ev. bostadsköp i Spanien'

 • Gör en lista över dina önskemål, och hur du tänker använda bostaden i Spanien. Baserat på den information som du lämnar till oss, går vi igenom de aktuella objekt som är tillgängliga, och presenterar de bostäder som passar just dina önskemål. Boka gärna in oss så fort du beställt resan ner till Costa Blanca, så tar vi dig till dina önskade utvalda objekt i lugn och ro.


 • Se över din finansiella situation innan du bestämmer dig för att köpa fastighet. En del väljer att sköta detta via sin befintliga bank i Sverige, men det går även fint att lösa via låneansökan i Spansk bank. Vi förmedlar självklart nödvändiga banktjänster såsom lånelöfte och bankkonto.


 • När du har hittat en fastighet du vill köpa, erlägges en handpenning/reservationsavgift, kan ibland göras med kreditkort eller vanligast med banktransfer från ditt konto. På nyproducerade bostäder, kan du räkna med 3000-6000 € i handpenning och därefter 30-40 % av köpeskillingen inom 30 dagar. Resterande belopp betalas vid notarie/tillträde. Vid köp av begagnad lägenhet räkna med 10 % av köpeskillingen vid reservationen, resterande vid notarie/tillträde. 


 • Har du bestämt dig för nyproduktion? I detta fall kan Göta förmedla de flesta nya projekt på södra Costa Blanca, även de vi inte har på vår webbsida. Fråga gärna!


 • Priserna i Spanien anges nästa alltid exklusive skatter och köpeavgifter. Addera 10 % skatt på försäljningsbeloppet, samt ca 2-5 % i övriga köpekostnader (Notarie, Fastighetsregister, stämpelskatt (nyproduktion) handläggning, NIE-nummer, anslutningsavgifter VA och el, etc.) Kontakta oss för en kostnadsfri kalkyl på de objekt du är intresserad av.


 • När du köper nyproduktion, är det viktigt att be om bankgaranti på det belopp som betalats. Med bankgaranti får du pengarna tillbaka på fastigheten, om projektet inte skulle slutföras av någon anledning. 


 • Köper du begagnad bostad säljs den i ”befintligt skick”. Som köpare är du alltså ansvarig för att undersöka bostaden innan du skriver på köpekontraktet. Det finns dock möjlighet att anlita en oberoende besiktningsman om man känner sig osäker.


 • Vi förmedlar en professionell advokattjänst som hjälper till med fullmakter, översyn av reservationer gör köpeavtal samt ser till att allt blir korrekt utfört, för din framtida trygghet.

 

 • För att köpa Fastighet i Spanien måste man ha ett NIE-nummer ett spanskt identitetsnummer samt ett bankkonto. Detta ordnas i samband med köpet, samt även efter att du har reserverat en fastighet, dock innan man går till Notarie (3-6 veckor). Vi kan även visa förslag på fastighetsförsäkring och andra förslag på tjänster som du kan tänkas behöva till ditt nya boende.


 • Vi kan hjälpa till med att rekommendera köp av möbler, vitvaror, A/C eller andra önskemål.


 • Om du har funderingar gällande fastighetsköp, områden eller annat i ämnet är du välkommen att kontakta oss på Göta.


 • Vårt mål är att göra ett fastighetsköp här i Spanien så enkelt och tryggt som möjligt för dig, vi är med genom affären.
Vi på Göta Fastighet hjälper dig genom hela processen från visning till avslut. Vi visar dig de områden och bostäder som stämmer överens med dina önskemål, behov och budget.     

Vi resonerar om för och nackdelar på de olika områdena och hjälper dig tills du hittat vad du söker utan att pressa fram något beslut.

Oavsett hur och var du vill bo, kommer vi att hjälpa dig hitta en fastighet i rätt område, kanske närhet till golf, stränder eller ett lugnare område inåt land.


Vi kan kan också ge dig information som berör dig personligen, t.ex hur sjukvården i området fungerar, var du kan hitta tandläkare som talar ditt

språk samt andra viktiga instutitioner.

Om du har någon funktionsnedsättning eller har rörelsehinder kan vi hjälpa dig med att hitta en anpassad bostad.

Detta och mycket annat kan vi hjälpa dig med. 

Är det något vi inte kan svara på direkt, så tar vi reda på det, hör av dig!

För din trygghet sköts våra affärer i nära samarbete med advokater och jurister, på ditt språk.

Vi hjälper dig öppna konto i spansk bank, ansöka om lånelöfte, hitta rätt försäkringar och andra tillval som berör ditt bostadsköp i Spanien.